Ruduo atneša vėsesnį ir gaivesnį orą, spalvingai krentančius lapus ir daug smagios veiklos lauke. Nors rudenį susirgimų peršalimo ligomis padidėja, retas laiku imasi profilaktikos priemonių. Peršąlama neretai tada, kai imuninė sistema nusilpusi ir oro temperatūra nuolat kinta. Vis dėlto visų lūkestis, kad vaikai būtų sveiki ir aktyvūs, o puiki vaiko sveikata įmanoma, jei laikysimės kelių susitarimų.

 

Rankų plovimas

Nepamirškite nusiplauti rankų, nes rankų plovimas – vienas iš geriausių būdų išlikti sveikiems ir išvengti mikrobų plitimo. Tyrimais įrodyta, kad reguliarus rankų plovimas muilu ir šiltu vandeniu sumažina daugelio ligų grėsmę, tad Gedimino miesto darželyje mažieji Gediminaičiai uoliai plauna, sausina ir prižiūri rankas. 

 

Fizinis aktyvumas

Būkite aktyvūs lauke ir viduje. Rudens kiemo darbus paverskite smagiais. Gedimino miesto darželyje vaikai sugalvoja įvairių būdų, kaip surinkti lapus ar akmenėlius (pritūpę, pasilenkę, išsitiesę ar balansuodami ant vienos kojos). Dainuokite, šokite ir tyrinėkite. Parūpinkite vaikams grėblių ir kitų įrankių, kurie yra vaikiško dydžio, kad būtų patogūs ir saugūs. Gedimino miesto darželyje fizinis aktyvumas yra labai svarbus, tad vaikai nuolat juda dalyvaudami meniniuose šokio užsiėmimuose, sporto veiklose, kurios skatina fizinį aktyvumą.

 

Pietų miegas

Tinkamas miego režimas ypač svarbus darželinukui. Svarbiausia, kad vaikas gautų pakankamą rekomenduojamą miego valandų skaičių. Svarbiausia – rutina ir reguliarumas. Miego trūkumas daro įtaką bendrai vaiko sveikatai, gerovei ir akademinei sėkmei, o tai net gali turėti ilgalaikių pasekmių sveikatai. Aiškus miego režimas, pietų miegas sumažina mieguistumą veiklų metu, pagerina atmintį, dėmesio koncentravimą, reakcijos laiką bei akademinius pasiekimus.

 

Tinkami drabužiai vaikams

Raktas į šilumą ir komfortą rudens oru – tinkami drabužiai vaikams ir drabužių sluoksniai! Keletą mėnesių rengėmės lengvai, o atvėsus orams vėl metas apsivilkti šiltai ir jaukiai. Apsirengę pagal oro sąlygas turėsite daugiau galimybių išvengti įkyrių peršalimo ligų. Ruduo – dažnai drėgnas ir žvarbus, todėl būtinai investuokite į geros kokybės neperšlampamus batus savo vaikams, kad jų kojos išliktų šiltos ir sausos. Kalbant apie drabužius, svarbu, kad vaikai turėtų kelis sluoksnius, kuriuos galėtų nusivilkti, jei jiems būtų per šilta, arba apsirengti, jei jiems būtų vėsu.

 

Subalansuota vaikų mityba

Vaikų mityba privalo būti turtinga sveikais produktais. Ruduo – bene geriausias metų laikas valgyti sezoninius maisto produktus, kuriuose gausu vaisių ir daržovių. Obuoliai, kriaušės, morkos, saldžiosios bulvės ir moliūgai – visi šie produktai turi daug maistingųjų medžiagų, kurios padės jūsų vaikams rudenį išlikti sveikiems. Gedimino miesto darželyje gausus vaisių ir daržovių pasirinkimas, tad vaikai visada pasirenka, ką labiausiai mėgsta.

 

Arbatų degustacijų rytmečiai

Siūloma dažniau gerti šiltų skysčių, o vaistažolių arbatų gėrimo veiklos įtrauks vaikus paragauti ir taip sustiprinti imuninę veiklą. Gedimino miesto darželyje, atvėsus orams, vaikai nuolat skanauja skirtingas arbatas, jas degustuoja, aptaria ir pasirenka skaniausias. Bene labiausiai mūsų vaikų mėgstamos arbatos yra liepžiedžių ir aviečių.

 

Teigiamos vaikų emocijos!

Rūpinkitės emocine vaiko savijauta. Svarbu, kad vaikų emocijos būtų teigiamos, tada ir jo sveikata bus gera. Gedimino miesto privataus darželio vaikai dalyvaudami socialinio ir emocinio ugdymo „Kimochis“ programoje stiprina pasitikėjimą savimi, empatijos, rūpesčio ir meilės jausmus.