2023 m. rugsėjį Gedimino miesto darželio bendruomenė pasitiks naujuose namuose, adresu Srovės g. 21. Naujosios darželio patalpos yra visai netoli nuo dabartinės lokacijos, kur ir toliau veiks Gedimino miesto mokykla.  

Naujosios Gedimino miesto darželio patalpos  yra Pavilnių regioninio parko apsuptyje, adresu Srovės g. 21. Šalia jų yra didelis kiemas, kurio dalį sudaro veja.

„Mūsų mokyklos bendruomenė auga, rudenį pasitiksime ir pirmąsias progimnazijos klases. Jau kurį laiką jautėme, kad dabartinėse valdose mums darosi ankštoka, todėl vis dairėmės naujų patalpų darželiui. Pagaliau galime pasidalinti, kad atradome puikias patalpas Pavilnių regioninio parko apsuptyje, su nuostabiu didžiuliu kiemu, kuris puikiai papildys mūsų darželio kasdienybę“, - sako Simona Boguckienė, Gedimino miesto mokyklos direktorė.

Vaikų ugdymas Gedimino miesto darželyje yra paremtas Reggio Emilia filosofija. Jos pagrindas yra patyriminės veiklos, kurių metu organizuojami grupiniai projektai, natūralių objektų pažinimas ir tyrinėjimas. Joje svarbus vaikas, profesionalus pedagogas, aplinka, skatinanti eksperimentuoti ir pažinti. Ugdymo programoje svarbią vietą užima patyriminis gamtamokslis ugdymas, taip pat imersinis ankstyvasis anglų kalbos mokymas.

„Siekiame atskleisti kiekvieno vaiko individualumą ir unikalumą per įgimtą smalsumą tyrinėjimams ir moksliniams atradimams. Naujoje darželio erdvėje kuriame unikalią erdvę mažiesiems ugdyti – tiek viduje, tiek kieme. Vienas mūsų prioritetų, dairantis naujųjų patalpų, buvo rasti vietą su vaikų veikloms pritaikomu kiemu, kur jie galėtų žaisti, tyrinėti ir būti gryname ore“, - sako Daiva Gerdzevičienė, Gedimino miesto darželio Ugdymo kokybės vadovė.

Naujose darželio patalpose šiuo metu vyksta remonto darbai, siekiant jas pritaikyti ugdymo poreikiams. Persikelti ir įsikurti naujuoju adresu planuojama rugpjūčio viduryje.

Ruošiantis naujiems mokslo metams, Gedimino miesto darželyje renkamos grupės nuo 1,5 m.

Gedimino miesto darželis – privatus darželis Vilniuje, suteiksiantis vaikams saugią ir motyvuojančią aplinką augti bei tobulėti. Čia mažyliai yra skatinami tyrinėti, klausti bei sužinoti naujų dalykų apie pasaulį, vykdant įvairias patyrimines veiklas. Gedimino miesto vaikų darželis yra idealus pasirinkimas smalsiems vaikams bei tėvams, kuriems svarbu savo mažyliams suteikti kokybišką ugdymą bei gerą priežiūrą.