Sėkmingai bendradarbiauti su vaiku bei suteikti jam palaikymą, net ir ištikus tam tikroms problemoms, tikrai įmanoma. Tokiu atveju tiesiog reikia žinoti keletą būdų, kaip tai pasiekti.


Išklausykite

Be jokios abejonės, vaiko išklausymas yra vienas iš pagrindinių kelių, kaip tėvai gali išreikšti savo palaikymą, meilę bei padėti vaikams priimti geriausią sprendimą įvairiose situacijose. Išklausykite vaiko, nepertraukdami jo bei neneigdami jo patiriamų jausmų, kadangi tik taip galėsite tinkamai prieiti prie vaiko bei išvystyti tinkamą diskusiją. Visuomet atžalai leiskite žinoti, jog apie savo baimes ar nemalonias situacijas jis gali pasikalbėti su jumis bei jog prireikus suteiksite jam visą reikalingą pagalbą.


Neskubėkite

Taip pat ne visos situacijos reikalauja sprendimo būdo „čia ir dabar“. Jei problema iškilo darželyje, susisiekite su auklėtojais, kad galėtumėte geriau suprasti visą situaciją. Kuo daugiau turėsite informacijos, tuo lengviau bus prieiti prie vaiko. Na, o kuomet problema nėra susijusi su pašaliniais žmonėmis ir vyksta jūsų namų viduje, turėkite omenyje, jog vaikai, visai kaip ir suaugusieji, patiria įvairias emocijas ir dažnai jos būna trumpalaikės. Svarbiausia leisti jiems jas patirti bei suvokti, dėl ko vienas ar kitas jausmas kyla. Kartu su vaiku kalbėkite apie emocijas, net ir atliekant tam tikrus kasdienius darbus. Tai padės suprasti, kokie jausmai apskritai egzistuoja. Jei jums visa tai atrodo taip pat svarbu, Gedimino miesto privatus darželis gali būti puiki vieta jūsų vaikui, kadangi čia skiriamas didelis dėmesys savęs pažinimui bei savirefleksijai.


Nemoralizuokite

Kuomet vaikas pasidalina tam tikrais savo išgyvenimais, nepulkite jo moralizuoti, kadangi taip tik nutrauksite visą sukurtą ryšį su vaiku. Klysti – visiškai normalu, todėl geriau padėkite vaikams rasti sprendimo būdą, kaip tam tikrą klaidą ištaisyti, arba pasikalbėkite, kaip kitą kartą, atsidūrus panašioje situacijoje būtų geriausia pasielgti. Labai svarbu, jog vaikas mokėtų iš pradžių su jūsų pagalba, o vėliau ir pats priimti atsakingus sprendimus, kadangi tai prisideda prie didesnio pasitikėjimo savimi ir savivertės auginimo. Klaidos – vertingos pamokos, kurias išmokus galima tobulėti.